29/11/08

Pa

Ingredients

1 kg. de farina smida (groga)
1/2 kg. de farina zria3 (integral)
1 kg. de farina forsa (blanca fina)
1 dirham de llevat
aigua
sal
sucre
oli de girasol



1. Colem la farina de blat amb la cuscusera i la posem en un palangana.


2. Hi afegim la farina de smida (Thir), la farina normal (forsa), un punyadet de sal, un punyadet de llevat (hmira), un pols llarg de sucre i un rajoliu d'oli de girasol (dues cullerades).


3. Hi afegim aigua tèbia, a mesura que anem amassant la mescla. Inicialment s’hi afegeix la quantitat d’aigua necessària per poder fer massa. Que surti o no surti bé el pa dependrà de l’encert en la quantitat d’aigua. Només la pràctica dirà exactament quanta aigua és necessària i en quins moments cal afegir-la.

4. Continuem amassant amb vehemencia fora de la palangana i sobre una superfície ben enfarinada, fent un churro molt gran.

5. Quan està ben amassada, fem la forma dels pans, com boles, i les espolvoregem ben bé de farina. Ara deixem reposar 15 minuts les boles.

6. Passat el quartet d'hora, espolsem de nou la superfície de farina i aixafem les boles amb la forma final del pa.

7. Prenem un drap fi, el posem sobre una plataforma llisa transportable i l'espolsem de farina. A sobre hi anem aixafant els pans amb la forma final. Anem fent pisos amb la tela i els pans, de manera que no es toquin directament.


16. Finalment, reservem els xuscos cobrint-los i guardant-los en un lloc sense corrent d’aire una ½ hora, fins que pugen una mica.

17. Ara ja podem anar al forn del barri i fornejar el pa durant 20 minuts aproximadament.



I a menjar. Bsaha!

4 comentarios:

vanessa dijo...

El blog es genial!! ahora hay que ir rellenando con recetas nuevas. Shukran Bisef!!

Chef Karmus dijo...

Pero para hacer recetas nuevas habrá que organizar cenitas o comiditas nuevas... ¿cuándo, cuándo?

¡Bienvenidos/benvinguts/marhaba/benvenutti/wellcome/willkomen/arf,arf,arf... todos los comentarios!

Mónica dijo...

El block genial y la cenita cuando querais, os confirmo lo del cous-cous en mi casa.

Mónica dijo...

He intentado subirte las fotos de la batata pero no veo como.... dame luz chef Karmus..ejej