29/11/08

Harira

Ingredients

1 dirham de julivert
1 dirham d'api
4 cebes mitjanes
6 tomates mitjans
2 bossetes de cigrons remullats
un grapat de pesols frescos
1 cullerada de mantega agra
2 grapats grans de fideus mitjans
20 dirhams de carn picada
1 got de farina
1 pastilla de caldo
1 pot mitjà de salsa de tomata Aïxa
2 ous
pebre
sal
1 sobre de colorant taronja
canyella
gingebre en pols
sal


1 - Es talla la ceba a grills mitjans, es pelen i es parteixen els cigrons per la meitat. Es pela la tomata i es tritura (es pot fer amb el túrmix).




2 - Al túrmix, s'hi posa el julivert, l'api i la ceba, amb una bona mesura d'aigua, i es pica ben picadet tot fins que queda a punt de vòmit. Si cal s'hi afegeix més aigua.



3 - Es tira tot a una olla gran, i s'hi afegeixen: un grapat de pèsols frescos, els cigrons, una culleradeta de canyella, una cullerada i mitja de gingebre, una cullerada i mitja de pebre, dos grapats de sal, un sobre de colorant taronja, la mantega rància, la tomata triturada i una mica d'aigua (menys de la meitat de l'olla), i ho posem a foc lent fins que arrenca el bull (uns 20 minuts).


4 - Quan la papilla ha arrencat el bull, hi afegim aigua calenta, doblant la quantitat que ja hi ha a l'olla. A més a més tirem a l'olla una pastilla de caldo, 4 cullerades de tomata aïxa, 2 grapats grossos de fideus, i 20 dirhams de carn picada.


5 - En un cassó, es mescla bé 1/4 de litre d'aigua tèbia amb un got de farina. Afegim l'aigua i farina al bull, colant-ho ben coladet per no trobar grumolls.


6 - Finalment deixatem d0s ous amb un rajolí d'aigua i l'afegim a l'olla. Ho deixem 30 minuts al foc, i ja es pot menjar.


No hay comentarios: